Rövid útmutató WordPress weboldal létrehozásához

WordPress weboldal

A WordPress egy egyszerű módja annak, hogy blogot vagy weboldalt hozzon létre, amelyet bárki használhat. Ingyenes, így nincs költsége a blog vagy a weboldal elindításának.

Válasszon egy témát.

Miután eldöntötte, milyen honlapot szeretne készíteni, ki kell választania egy témát. A téma a weboldalt alkotó funkciók összessége. Több száz online elérhető téma közül választhat.

Bővítmények hozzáadása.

A beépülő modulok kis programok, amelyek extra funkciókat adnak a honlaphoz. Segíthetnek például a közösségi média megosztási gombjainak hozzáadásával, a webhely mobilbaráttá tételével és még sok mással. Több ezer ingyenes plugin érhető el az interneten. Ha talál egyet, amely tetszik, töltse le, és telepítse a WordPress irányítópultjára.

A telepítés után lépjen a „Bővítmények > Új hozzáadása” elemre, és keresse meg a használni kívánt bővítményt. Kattintson a „Telepítés most” gombra, és kövesse az utasításokat. Használat előtt aktiválnia kell a beépülő modult a „Plugin aktiválása” gombra kattintva.

Hozzon létre oldalakat

Az oldalak bármely weboldal építőkövei. Lehetővé teszik webhelyének szakaszokba rendezését, például Rólunk, Szolgáltatások, Kapcsolatfelvétel stb. Az oldalak segítségével a látogatók könnyen navigálhatnak weboldalán. Új oldal hozzáadásához kattintson a képernyő tetején található „Oldalak” elemre. Ezután kattintson az „Új oldal hozzáadása” gombra az „Oldalak” címsor alatt. Adjon nevet az oldalának, és válassza ki, hol szeretné megjelenni a weboldalán.