Star Wars Jedi: Fallen Order

Star Wars Jedi: Fallen Order

A Star Wars Jedi: Fallen Order egy egyjátékos, harmadik személyű perspektivikus akciójáték, amelyet az Electronic Arts adott ki, és a Respawn Entertainment fejlesztett ki, amely olyan stúdiók mögött áll, mint a Titanfall sorozat és az Apex: Legends. A játék a Star Wars saga III. és IV. epizódja között játszódik, és vadonatúj történetet és karaktereket tartalmaz. A játék főszereplője Cal Kestis, a fiatal Jedi padawan, aki túlélte a 66-os parancs végrehajtását, és azóta szökésben van a Birodalom elől. A játék számos olyan mechanikát tartalmaz, amelyeket a Star Wars sorozat rajongói élvezni fognak, például a fénykardpárbajokat, az Erőt a dolgok mozgatására, a buja világokat, amelyek a képernyőről ismertek és újjakat. Az Unreal Engine 4 által hajtott játék egyben a szemek lakomája is, a karakterek és helyszínek rendkívül részletesen jeleníthetők meg.

Játékmenet

A Star Wars Jedi: Fallen Order egy TPP akciójáték, amely a műfajra jellemző összes tulajdonsággal rendelkezik, Star Wars szószban tálalva. A játékos irányítja Cal Kestist, egy fiatal Jedit. A főszereplő jól ismeri az Erőt, amelyet különféle célokra használhat fel. Például meg tudja idézni a közeli fák indáit, hogy átlendüljenek a szakadékokon. Cal használhatja a Jedi-képzését, hogy falon futhasson, és egyikről a másikra ugorjon. Az Erő lökést is használhatja az út megszabadítására, például a sérült ajtók feltörésével.

Jediként Cal fénykardot használ. Ez egy sokoldalú eszköz, hasznos fegyverként, de más célokra is, például az előttünk álló ösvény megvilágítására. A harcban Cal képes meglendíteni a fénykardot, és szinte azonnal levágja ellenségeit. Arra is képes, hogy távoli rohamosztagosokra dobja, és különféle Erőtechnikákat alkalmazzon, például lelassítsa az időt, vagy behúzza az ellenséget egy gyors ütéshez. A Combat játékos pontokat ad, amelyeket a főszereplő képességeinek fejlesztésére használhat fel. Cal-hoz mindenkor jár a BD-1, egy apró droid, amely többféle célra használható, például zárt ajtók kinyitására.

Történet és karakterek

A kancellár árulása és a 66-os parancs végrehajtása után a Jedi Rend elesett. A Tisztítás magányos túlélői szétszóródnak a galaxisban, a Sith Lord, Darth Vader és inkvizítorai vadásznak rájuk. Az egyik szökevény Cal Kestis, egy fiatal padawan, aki a távoli Brecca dögbolygón rejtőzik. Amikor felfedezik, hogy Erőérzékeny, Calnak meg kell szabadulnia az utána küldött birodalmiak karmai közül, köztük a Második Nővértől, Vader egyik inkvizítorától. Szökés közben találkozik Cere Junda Jedi mesterrel. Vele együtt Kestis úgy dönt, hogy befejezi a Jedi kiképzését, és helyreállítja a bukott Rendet.

A Star Wars Jedi: Fallen Order első előzetesét a 2018-as EA Play alatt mutatták be, és pozitív véleményeket kapott a kritikusoktól és a rajongóktól. Mindkét csoport dicsérte az Unreal Engine 4 által életre keltett élethű grafikát, az Erővel való bánást és a harci mechanikát, rövid és hosszú távú támadásokat egyaránt alkalmazva.

A 2019-es E3 során az EA több játékmenetet mutatott be a Wookie Kashyyyk bolygón, ami még inkább meggyőzte a sajtót és a rajongókat arról, hogy a Jedi Fallen Order egy újabb nagyszerű játék lehet a Star Wars univerzumban.

Star Wars Jedi: Fallen Order

Főbb jellemzők

  • A Rend elbukott! Fiatal padawanként, Cal Kestisként vissza kell állítanod az Erő egyensúlyát, és meg kell akadályoznod, hogy a Jedik kihaljanak.
  • Használd az erőt! Ugorj át széles szakadékokon, fuss a falak mentén, lökd és húzd az ellenséget, és lassítsd az időt. Ha az Erő az te oldalán áll, nincs semmi, amit ne tehetnél meg.
  • Elegáns fegyver egy civilizáltabb kor számára. Gyújtsd be fénykardod, egy hagyományos Jedi fegyvert, és vágd át a rohamosztagosokat és egyéb birodalmi erőket.
  • A keresett droid. A BD-1 az Te hűséges barátod, tökéletes az ösvény megvilágítására vagy a zárt ajtók kinyitására.
  • Az első lépés egy nagyobb világ felé. Utazz át a Birodalom által irányított galaxison, Brecca pusztaságától a buja Kashyyyk dzsungelig, és teljesítsd a sorsodat.