Dota 2

dota2

Dota 2 egy ingyenesen játszható, többjátékos online csataarena (MOBA) videójáték, amelyet a Valve Corporation fejlesztett és adott ki. A Defense of the Ancients (DotA) utódja, amely egy olyan közösség által létrehozott mód volt, amelyet a Blizzard Entertainment Warcraft III: Reign of Chaos című játékához és annak kiegészítő csomagjához, a The Frozen Throne-hoz készítettek.

A Dota 2-ben a játékosok egy hős karaktert irányítanak, és az ellenfél ősi szerkezetének, a saját bázisukban lévő, nagyon őrzött szerkezetnek a megsemmisítéséért dolgoznak csapatukkal. A játék meccsekben játszódik, ahol minden csapat saját, a térképen elkülönített bázist foglal el és véd meg. Minden hősnek van egy összetevőként álló különleges képessége, és a játékosok aranyat szerezhetnek, amelyet az ellenségek legyőzésével vagy épületek megsemmisítésével nyernek meg, hogy megvásárolhassanak tárgyakat, amelyek növelik a hősük erejét és képességeit.

A játéknak nagy és aktív játékosbázisa van, rendszeresen rendeznek versenyeket és ligákat, amelyek nagy összegekben álló díjakat kínálnak. Elérhető a Steamen Microsoft Windows, macOS és Linux rendszereken.

A Dota 2-ben jelenleg több mint 100 féle hős áll rendelkezésre, és a játékosok általában 5 játékossal játszanak egy csapatban. A játék gyakran frissül és új hősök és funkciók kerülnek hozzáadásra. A játékot széles körben játsszák a világon, és rendszeresen rendeznek nagy összegekben álló díjakat felvonultató versenyeket és ligákat.